Un nou sediu pentru eliberarea pasapoartelor se deschide azi intr-un mall din Bucuresti

Luni, 16 Iulie 2018, ora 09:47

   

Un nou sediu pentru eliberarea pasapoartelor se deschide azi intr-un mall din Bucuresti
Un nou sediu pentru Serviciul de eliberare a pasapoartelor se va deschide luni in mall-ul ParkLake din Sectorul 3 al Capitalei, urmand sa fie relocate acolo sediile din Soseaua Pipera si din Piata Amzei.

Dupa deschiderea noului spatiu, pentru regiunea Bucuresti-Ilfov vor fi primite solicitari si se vor elibera pasapoarte numai in doua puncte: in mall-ul ParkLake din Sectorul 3, unde vor functiona 14 ghisee de primiri cereri si trei ghisee de eliberari pasapoarte, si in Plaza Romania din Sectorul 6, in care functioneaza 20 de ghisee de primiri cereri si trei ghisee de eliberari pasapoarte.

"Demersurile pentru deschiderea punctului de lucru din ParkLake au fost facute de Institutia Prefectului Municipiului Bucuresti in urma solicitarii ministrului Afacerilor Interne, Carmen Dan, de a identifica solutii pentru imbunatatirea conditiilor de desfasurare a activitatii de eliberare a pasapoartelor si pentru reducerea timpului de asteptare la ghisee", transmite MAI.

Plata taxei pentru obtinerea pasaportului se poate face online, in sistem internet banking, prin virament catre conturile deschise de catre fiecare Institutie a Prefectului, de la orice banca unde persoana are deschis un cont bancar, prin virament bancar, prin mandat postal la orice oficiu postal sau in numerar sau dupa caz prin intermediul POS-urilor la casieriile unitatilor Trezoreriei Statului, la casieriile Institutiilor Prefectului si la casieriile unitatilor CEC BANK.

Sediul Serviciului Public Comunitar pentru Eliberarea si Evidenta Pasapoartelor Simple Bucuresti din Plaza Romania a fost deschis anul trecut dupa o serie de amanari, preluand activitatea a trei puncte de lucru din Capitala, respectiv cele situate in strada Ion Tuculescu, numarul 42B, Sector 3, strada Straduintei, numarul 1, Sector 4 si strada Virtutii, numarul 1-3, sector 6. Acestea si-au incetat activitatea odata cu deschiderea noului sediu.

Aici, programul normal pentru depunerea documentelor si ridicarea pasapoartelor este intre orele 8.30 si 16.30 in zilele de luni, miercuri, joi si vineri, respectiv 8.30 - 18.30 pentru ziua de marti.

Vara trecuta, la sediul pentru eliberarea pasapoartelor din Pipera s-au format cozi de sute de oameni, care veneau cu cateva ore bune inainte de inceperea programului pentru a fi siguri ca prind loc in fata si scapa de lunga asteptare pentru depunerea actelor.

In timp ce la sediul din Pipera erau procesate peste 900 de cereri pe zi, la celelalte patru birouri nu erau procesate mai mult de 100 de solicitari.

Citeste si Pasapoartele simple electronice vor fi valabile 10 ani, pentru romanii care au peste 25 de aniUrmareste Ziare.com si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.

Citeste mai multe despre sediu pasapoarte pipera mutat
Sursa: NEWS.RO

Articol citit de 11626 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
6 comentarii
Ordoneaza comentariile: Standard | Calitate | Numar Voturi | Recente

Incredibil:Sediu de eliberat pasapoarte in incinta unui Mall!

Nu se poate asa ceva! In orice tara civilizata din lumea civilizata.....pasapoartele se elibereaza la Primaria comunei,satului,orasului sau Sectorului unde locuiesti!
Actele oficiale nu se elibereaza la chioscuri din piata sa7 la magazne din Mall.
Iarasi o afacere mafiota! Statul plateste chiria unui patron de Mall in loc sa foloseasca gratuit sediile Primariilor de esctoare.
Cine a decis acest lucru si cine se ascunde in spatele contractului de inchiriere al spatiului respectiv de eliberat pasapoarte!?

 

Aloo...olandezule...

Ai scris ,,in orice tara civilizata"?? Pai nu vezi realitatea? Cum se elibereaza cartea de identitate s-ar putea rezolva si cu passport...dar noi suntem romani si asta spune tot...

 

@pacifistule,ai dreptate,imi cer scuze ptr gafa facuta...-:)

Oricum ,intr-o tara necivilizata precum Teleormanistanul,ID card si pasaportul se elibereaza Numai la Primarie.....
Niste inapoiati hollandejii miei.....

Perfecta dreptate

Toate documentele privind un cetatean, de la certificat de nastere, act de identitate, pasaport si pana la certificatul de deces, ar trebui sa fie eliberate de o singura institutie a statului, si anume Primaria de resedinta a cetateanului respectiv, baza de date fiind unica. Toate datele fiind intr-un loc, evident ca depunerea cererilor respective ar deveni foarte simpla, reducandu-se la o simpla cautare in calcultaor. Multe documente s-ar putea genera pe loc (desigur, cu plata serviciului).
La noi nu se vor rezolva niciodata astfel de probleme (si multe altele asemanatoare), pentru ca interesul este sa exista cat mai multe institutii, directii, servicii, oficii, si implicit cat mai multe functii de directori, sefi, secretare, functionari etc. pentru clientela celor ajunsi la putere. Astfel se creaza un aparat birocratic pe cat de stufos, pe atat de inutil si ineficient, pe spinarea celor care platesc taxe si impozite catre stat. Si, drept "pedeapsa", aceiasi platitori de taxe si impozite sunt pusi pe drumuri si stau la cozi infernale pentru a depune documente cu date care, in mod normal, ar trebui sa existe intr-un singur loc pentru un anumit cetatean.

Dragi romani, aveți 2 variate: ori va da Draknea pașaportul,

ori ii dați voi lui pașaportul :)))
Văd ca sunteți un pic moi, cred ca daddy va trimite la căpșuni, ca vreți, ca nu vreți. Bea Grigore aghiazma :)))
Așa va trebuie!

 

Da, dar ar trebui și pentru inmatriculări auto!

ideea deschiderii unui sediu de pașapoarte la Park Lake este foarte bună, dar de ce nu și birouri pentru inmatriculări auto, și ei aparțin tot de MAI.

 


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor